AbsoluteFacts.nl

Kastelen in Nederland

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al 15 jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een gratis abonnement op onze
Nieuwsbrief Geschiedenis
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Kastelen per provincie

Gelderland
Limburg
Utrecht

Kastelen over de grens

Buitenlandse Kastelen
Kastelen Denemarken
Kastelen Engeland
Kastelen in Duitsland

Kastelen in Nederland

Kastelen in Nederland Met 'Kastelen in Nederland' laten wij u genieten van de rijkdom van onze vaderlandse geschiedenis en in het bijzonder van de prachtigste en interessantste kastelen en huizen in Nederland.
Kastelen in Nederland

Van Motte tot Buitenplaats

Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen

Het Landfort

Het Landfort Er is goed nieuws te vertellen over het landgoed het Landfort. Dit is een landgoed dat op de grens ligt met Duitsland in Mechelen in de Achterhoek. Het dagblad de Gelderlander meldt dat het Landfort als duurste huis van Gelderland werd verkocht.
Het Landfort

Geheime renovatie Binnenhof

Geheime renovatie Binnenhof Minister Blok verklaarde de renovatie van het Binnenhof in november 2016 tot officieel geheim. Met het oog op de veiligheid mogen de gegevens over de inrichting, de installaties en de beveiliging van het Binnenhof niet breed bekend worden. In deze maand werd ook bekend dat toch voor een eenvoudiger plan werd gekozen. Het ministerie van Algemene Zaken gaat naar het Catshuis. Volgens minister Blok is dat voordelig, want de beveiliging van het Catshuis is al op orde.
Geheime renovatie Binnenhof

Renovatie Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch J.P. van Eesteren heeft de opdracht gekregen voor de tweede fase van de renovatie paleis Huis ten Bosch. Het bouwbedrijf kreeg eerder al de opdracht voor het sloop- en demontagewerk in het paleis. Hierbij werden oude leidingen, plafonds en sanitair verwijderd. Ook werden tijdens de eerste fase van het renovatieproject herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de daken en de gevels.
Renovatie Huis ten Bosch

Bevers bedreigen kasteel

In Beesel, in midden-Limburg, staat dicht bij het dorpscentrum het zestiende eeuwse kasteel Nieuwenbroek. De grachten van het kasteel worden gevoed door de Huilbeek.
Kasteel Nieuwenbroek

De Trompenburgh van Cornelis Tromp

De Trompenburgh Daniël Stalpaert ontwierp in 's-Graveland een buitenhuis voor Cornelis Tromp. Deze Amsterdamse architect was zeer actief in Noord-Holland. Hij is in s-Graveland ook verantwoordelijk voor de Hervormde Kerk uit 1657. In Amsterdam zijn meerdere gebouwen van hem te vinden.
De Trompenburgh van Cornelis Tromp

Kasteel Groot Buggenum

Foto Pivos: Kasteel Groot Buggenum Het kasteel Groot Buggenum staat aan de Loorderstraat even buiten het centrum van het Limburgse dorp Grathem. Het huidige Groot Buggenum met de gepleisterde witte muren werd in 1971 aangekocht door architect H. Hentrick. Hij schonk het huis aan het begin van deze eeuw aan de provincie Limburg.
Kasteel Groot Buggenum

Extra subsidie voor Huis Doorn

Huis Doorn In een persbericht van 21 september 2016 meldt het bestuur van Huis Doorn verheugd, dat minister Bussemaker gereageerd heeft op de verontrustende berichten van de laatste tijd van bestuur en vrijwillige medewerkers van Huis Doorn.
Huis Doorn

Naam van Biljoen

Kasteel Biljoen In de Gelderse plaats Velp staat een prachtig kasteel. Over het eeuwenoude kasteel Biljoen werd veel gespeculeerd en geschreven, maar een belangrijke vraag werd niet beantwoord: waar komt de naam van kasteel Biljoen vandaan?
Naam van Biljoen

Huis Hamerden

Huis Hamerden in Westervoort Achter struiken en bomen aan de Hamersestraat in Westervoort ging jarenlang een oude havezate schuil, die dringend gerestaureerd diende te worden. Na een restauratie in 1961 verviel het rijksmonument steeds meer. In september 2015 begon men eindelijk met de restauratie van havezate Hamerden.
Restauratie Huis Hamerden in Westervoort

Kasteel Warmelo

Kasteel Warmelo Kasteel Warmelo in Diepenheim werd in 1952 aangekocht door prins Bernhard. Hij bestemde het huis voor zijn moeder prinses Armgard. Zij bleef hier wonen tot haar dood in 1971. Het huis wordt bewoond en kan niet bezichtigd worden. Wel kan het park met een oppervlakte van zeven hectare worden bezichtigd.
Kasteel Warmelo

Eerdere kasteelberichten

Kasteel Staverden
Mergelp in 1904
Motte burcht van Leiden rijksmonument
Klinze in Oudkerk
De 's-Hertogentoren te Groeningen
Huis de Duckenburg in Nijmegen
Ilpenstein
Witte pauwen bij Staverden
Middachten in vogelvlucht
Wientjesvoort
Paleis Soestdijk
Kasteel Amerongen
Van Balverens op de Wijenburg
Freule Judith van Dorth
Latenstein
Huis Rijswijk in Groessen
Oud-Kalslagen
Kasteel De Keverberg

Slapen in een kasteel

Kasteel Schaloen Slapen in een kasteel: voor velen een droom. Het is een ideaal dat werkelijkheid kan worden.
Slapen in een kasteel