AbsoluteFacts.nl

Kastelen in Nederland

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al 15 jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een gratis abonnement op onze
Nieuwsbrief Geschiedenis
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Kastelen per provincie

Gelderland
Limburg
Utrecht

Kastelen over de grens

Buitenlandse Kastelen
Kastelen Denemarken
Kastelen Engeland
Kastelen in Duitsland
Meer Kastelen in Duitsland

Kastelen in Nederland

Kastelen in Nederland Met 'Kastelen in Nederland' laten wij u genieten van de rijkdom van onze vaderlandse geschiedenis en in het bijzonder van de prachtigste en interessantste kastelen en huizen in Nederland.
Kastelen in Nederland

Van Motte tot Buitenplaats

Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen

Renovatie Huis Ten Bosch weer duurder

Huis ten Bosch De renovatie van paleis Huis Ten Bosch zal weer duurder worden dan begroot. Het budget werd met 4,1 miljoen opgehoogd naar 63,1 miljoen euro. Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties schreef dit op 13 november 2017 in een brief aan de Tweede Kamer.
Paleis Huis ten Bosch

Paleis het Loo

Kom nu het nog kan, dat is de slagzin waarmeer Paleis het Loo dit jaar nog bezoekers wil trekken, want vanaf volgend jaar kan het hoofdgebouw van het paleis gedurende lange tijd niet worden bezocht. Volgens de planning wordt Paleis Het Loo pas weer in 2021 heropend.
Kom nu het nog kan naar Paleis het Loo

Binnenhof en tram

Binnenhof en tram De eerste elektrische tram reed in 1906 over het Binnenhof naar het Plein. Dat was tramlijn 3. In de jaren er na kwam er nog een tramlijn bij.
Binnenhof en tram

Poortgebouw kasteel De Haar

Het poortgebouw van Kasteel De Haar Voor de rijke baron van Zuylen van Nyevelt herbouwde architect Pierre Cuypers op de resten van een oud slot in Haarzuilens een kasteel met een indrukwekkend poortgebouw.
Het poortgebouw van kasteel De Haar

Museum MORE in kasteel Ruurlo

Op vrijdag 23 juni 2018 opende prof. mr. Pieter van Vollenhoven in kasteel Ruurlo een tweede locatie van Museum MORE. De zakenman Hans Melchers, die al jaren in de Achterhoek woont op kasteel het Onstein in Vorden, kocht kasteel Ruurlo van de voormalige gemeente Ruurlo, die het kasteel als gemeentehuis gebruikte.
Museum MORE in kasteel Ruurlo

Kasteel De Berckt

Kasteel De Berckt Het kasteel De Berckt dateert waarschijnlijk al uit de late middeleeuwen. Het kasteel in het Limburgse Baarlo werd jarenlang gebruikt als klooster. De Berckt wordt nu uitgebaat als hotel.
Kasteel De Berckt

Toekomst Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk vanuit de lucht Paleis Soestdijk zal de komende jaren een metamorfose ondergaan. Paleis Soestdijk wordt een proeftuin voor innovatie. Made By Holland zal een gedeelte van het paleis ook inrichten als hotel, vertelde minister Plasterk.
Toekomst Paleis Soestdijk

Zorghotel De Valkenberg sluit

De Valkenburg Maatschappelijke veranderingen zorgen soms voor problemen bij de gebruikers van het Nederlandse erfgoed. De Valkenburg in Rheden werd door De Gouden Leeuw Groep gebruikt als zorghotel. Maar omdat dit soort verblijven niet meer volledig worden vergoed door de zorgverzekeringen kwam het zorghotel in problemen.
Zorghotel De Valkenberg sluit

Verplaatste ingang van Zuylen

Verplaatste ingang van Zuylen In 1752 gaf Diederik Jacob van Tuyl van Serooskerken opdracht aan de befaamde architect Jacob Marot om het slot Zuylen te verbouwen. Niet alleen werden de gevels en de ramen gewijzigd, maar de ingang werd verplaatst naar de zuidoostzijde.
Verplaatste ingang van Zuylen

Kasteel Warmelo

Kasteel Warmelo Kasteel Warmelo in Diepenheim werd in 1952 aangekocht door prins Bernhard. Hij bestemde het huis voor zijn moeder prinses Armgard. Zij bleef hier wonen tot haar dood in 1971. Het huis wordt bewoond en kan niet bezichtigd worden. Wel kan het park met een oppervlakte van zeven hectare worden bezichtigd.
Kasteel Warmelo

Eerdere kasteelberichten

Het Landfort
Geheime renovatie Binnenhof
De Trompenburgh van Cornelis Tromp
Kasteel Groot Buggenum
Renovatie Huis ten Bosch
Kasteel Nieuwenbroek
Naam van Biljoen
Huis Doorn
Restauratie Huis Hamerden in Westervoort
Kasteel Staverden
Mergelp in 1904
Motte burcht van Leiden rijksmonument
Klinze in Oudkerk
De 's-Hertogentoren te Groeningen
Huis de Duckenburg in Nijmegen
Ilpenstein
Witte pauwen bij Staverden
Middachten in vogelvlucht
Wientjesvoort
Paleis Soestdijk

Slapen in een kasteel

Kasteel Schaloen Slapen in een kasteel: voor velen een droom. Het is een ideaal dat werkelijkheid kan worden.
Slapen in een kasteel