AbsoluteFacts.nl

Wetenschap

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al 15 jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een gratis abonnement op onze
Nieuwsbrief Geschiedenis
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Darwin

Charles Darwin Iemand heeft het jaar 2009 tot Darwin-jaar uitgeroepen. Dat zullen we weten. Er komt in 2009 een stroom van publicaties op de nietsvermoedende lezer af. En er worden in 2009 veel tentoonstellingen gewijd aan een van de beroemdste wetenschappers ter wereld. Een man, die er in is geslaagd ons mensen op onze plaats te zetten door te verkondigen dat wij niet een speciaal plekje in de schepping innemen.
Darwin-jaar

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison De Amerikaanse uitvinder Thomas Alva Edison (1847-1931) werd in zijn tijd ook wel eens "De tovenaar van Menlo Park" genoemd. Thomas Alva Edison begon reeds op negenjarige leeftijd met natuurkundige proeven. Hij wordt door sommigen beschouwd als de grootste uitvinder van zijn tijd. Zijn belangrijkste bijdrage was de constructie van de eerste elektrische gloeilamp.
Thomas Alva Edison

Wilhelm Röntgen

Wilhelm Conrad Röntgen De Duitse natuurkundige en uitvinder Wilhelm Conrad Röntgen werd in 1845 geboren in Lennep, Remscheid. Röntgen is de ontdekker van de naar hem genoemde röntgenstralen. Aanvankelijk werd zijn uitvinding alleen in medische kring gebruikt, maar later werden röntgenstralen ook toegepast op andere materialen, zoals bij de controle van zwakke plekken in constructies.
Wilhelm Röntgen

Pioniers in de luchtvaart

Eerste vlucht Orville en Wilbur Wright De luchtvaart heeft in veel opzichten een totale ommekeer gebracht. De wereld kan bereisd worden zonder dat het veel tijd kost: in twaalf uur sta je aan de andere kant van de wereld. De drang tot vliegen heeft de mens altijd bezig gehouden.
Gebroeders Wright

Guglielmo Marconi

Guglielmo Marconi De Italiaanse uitvinder Guglielmo Marconi werd geboren in Griffone bij Bologna. De elektrotechnisch ingenieur legde met zijn uitvindingen de basis voor de moderne communicatie. Door zijn werk kunnen we bijvoorbeeld naar de radio luisteren en gsm-berichtjes ontvangen en versturen.
Guglielmo Marconi

Wetenschapers en ontdekkers

Hieronder staan enkele veel geraadpleegde wetenschapers en ontdekkers. Op onze site treft u nog veel meer belangrijke wetenschappers aan. Kijk hiervoor bij voorbeeld in het alfabetische register voor wetenschap.

Selectie biografie Wetenschap

Alfred Adler
George Eastman
Robert H. Goddard
Christiaan Huygens
Lars Levi Laestadius
Morsecode
Alfred Nobel
Wilhelm Conrad Röntgen
James Watt

Thema Wetenschap

Astronomie
Luchtvaart
Ruimtevaart