AbsoluteFacts.nl
Geschiedenis: Hoe zag onze wereld er vroeger uit en wat gebeurde er toen?

De Glücksburg

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief


Kastelen in Duitsland
Kastelen in Duitsland Als u door Duitsland reist zal u direct opvallen dat er zoveel interessante kastelen staan. In de middeleeuwen bouwden de vorsten vooral langs rivieren en beken sterke burchten om hun gebied en bezit te verdedigen tegen indringers en plunderaars. De verdedigende functie van het kasteel veranderde in de late middeleeuwen na de uitvinding van het buskruit. Met artillerie konden de soms metersdikke muren van een kasteel nu vrij gemakkelijk kapotgeschoten worden.
Bekijk: Kastelen in Duitsland


Duitsland
In 'Duitsland: Geschiedenis en wetenswaardigheden' verzamelde Ruud van Capelleveen 150 verhalen die blijk geven van zijn fascinatie voor Duitsland. De onderwerpen in deze uitgave gaan over de geschiedenis van onze oosterburen. Duitsland was eeuwenlang een lappendeken van staatjes en koninkrijkjes. Niet veel Nederlanders weten dat Duitsland pas in 1871 door Otto von Bismarck tot een eenheid werd gesmeed. In deze uitgave staan 150 interessante en fraai geïllustreerde verhalen met wetenswaardigheden over de geschiedenis van Duitsland.
Duitsland

Betrouwbare informatie kost veel tijd en geld, maar dankzij onze populaire producten heeft u op onze website toch gratis toegang.


Bekijk aanbiedingen Geschiedenis per land