AbsoluteFacts.nl

Politiek

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Wilfried Martens

Wilfried Martens De Belgische oud-premier en voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) Wilfried Martens legde om gezondheidsredenen in oktober 2013 zijn functie neer. Enkele dagen later overleed de Vlaamse christen-democraat op 77-jarige leeftijd in zijn huis in Lokeren.
Wilfried Martens

Rijkskanselier Adolf Hitler

Adolf Hitler In 1933 kwam Adolf Hitler in Duitsland aan de macht. Hiervoor was geen bloedige machtsgreep nodig: op 30 januari 1933 benoemde rijkspresident Paul von Hindenburg de leider van de NSDAP tot rijkskanselier. Later ontbond Adolf Hitler simpelweg de Rijksdag, beëindigde hiermee de democratie en begon een nationaalsocialistische dictatuur.
Rijkskanselier Adolf Hitler

Margaret Thatcher

Margaret Thatcher Met haar neoliberale politiek veranderde Margaret Thatcher het leven van de Britten in de jaren tachtig. Volgens haar biograaf, Charles Moore, is Thatcher de enige Engelse politicus die een -isme creëerde: het thatcherisme. De eerste vrouwelijke premier van het Verenigde Koninkrijk en de eerste vrouwelijke Conservatieve leider vergrootte de tegenstellingen in de Britse maatschappij.
Margaret Thatcher

Winston Churchill

Winston Churchill Het aftreden van Chamberlain maakte de weg vrij voor het premierschap van Winston Churchill. Hij vormde een coalitieregering en wierp zich als oorlogsleider van het Engelse volk op. Na de overwinning van de geallieerden tegen Duitsland viel de coalitie weer uiteen.
Velen zullen zich de foto's en filmpjes uit de oorlogsjaren herinneren waarop Winston zijn 'v'-teken maakt. Deze 'v' stond voor victorie en Winston Churchill stak hiermee zijn landgenoten een hart onder de riem.
Winston Churchill

Willem Aantjes

Willem Aantjes Ter gelegenheid van de 85e verjaardag van Willem Aantjes werd in januari 2008 in Bleskensgraaf (Zuid-Holland) een beeld onthuld in de voortuin van zijn ouderlijk huis. Met de onthulling van het standbeeld in het geboortedorp van Aantjes eerden zijn partijgenoten, waaronder Hannie van Leeuwen, de voormalig ARP/CDA-politicus. Zij gebruikten deze gelegenheid ook om spijt te betuigen voor de schade die ontstond na de publicatie van het onvolledige onderzoek van historicus Lou de Jong naar het oorlogsverleden van Aantjes.
Willem Aantjes

Selectie Politiek

Süleyman Demirel
Els Borst
Nikita Chroesjtsjov
Femke Halsema
Wim Kok
Jan Marijnissen
Ayaan Hirsi Ali
Leo Tindemans
Joop den Uyl
Richard von Weizsäcker