Prins Hendrik op Kasteel Walferdange

De derde zoon van koning Willem II, prins Hendrik (1820-1879), werd in 1850 door zijn broer Willem III benoemd tot stadhouder van Luxemburg. Hij woonde in Walferdange in het door zijn grootvader, koning Willem I, als paardenstoeterij gebouwde huis, enkele kilometers ten noorden van de hoofdstad Luxemburg.
Prins Hendrik op Kasteel Walferdange
Hendrik van Luxemburg

Hendrik van Luxemburg volgde op 7 oktober 2000 zijn vader, Jan van Luxemburg, op. Hij werd op 16 april 1955 in Betzdorf geboren en werd vernoemd naar de Nederlandse prins Hendrik, die in de negentiende eeuw voor koning Willem III stadhouder van Luxemburg was.
Hendrik van Luxemburg
Jan de Blinde

Jan de Blinde van Luxemburg werd in augustus 1296 geboren in kasteel Altmünster. Hij was de zoon van Hendrik VII, graaf van Luxemburg en keizer van het Heilige Roomse Rijk, en Margareta van Brabant (1276-1311).
Jan de Blinde
Jan van Luxemburg

Jan van Luxemburg werd op 5 januari 1921 geboren op het kasteel Colmar Berg. Jan is de oudste zoon van groothertogin Charlotte en prins Felix van Bourbon-Parma.
Jan van Luxemburg
Kasteel Berg in Luxemburg

Kasteel Berg in Luxemburg is de belangrijkste residentie van de Groothertog van Luxemburg. Het is geen oud kasteel, maar het staat wel op historische grond. Willem IV van Luxemburg liet het oude slot in 1906 afbreken om op deze plek in Colmar-Berg een nieuwe residentie te bouwen.
Kasteel Berg in Luxemburg
Maria Adelheid van Luxemburg

Maria Adelheid van Luxemburg (1894-1924) moest in 1919 aftreden, omdat zij teveel sympathie voor de Duitsers had betoond. De groothertogin werd persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het gedrag van de Luxemburgers tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Maria Adelheid van Luxemburg
Willem en Stéphanie van Luxemburg

Op 19 oktober 2012 trad de Luxemburgse troonopvolger Willem in het huwelijk met de Belgische gravin Stéphanie Marie Claudine Christine de Lannoy (Ronse, 18 februari 1984).
Willem en Stéphanie van Luxemburg
PS
Wie leest weet meer en begrijpt beter. In onze
gewaardeerde nieuwsbrief schenken we veel aandacht aan royalty en koninklijke huizen. Lees
Koninklijke Geschiedenis als u meer wilt weten over de geschiedenis van de belangrijkste koninklijke huizen.
Ontvang elke werkdag
gratis geschiedenis per e-mail
Lees verder: Koningshuis Luxemburg
Koninklijk Huis
Koninklijke Geschiedenis
Leestip
Koninklijke geschiedenis

In deze bundel is een eerste selectie opgenomen van de artikelen die Ruud van Capelleveen over het
Koninklijk Huis schreef. Voor deze uitgave werden de meeste artikelen herschreven, geactualiseerd en aangevuld. Door deze wijzigingen blijven de artikelen interessant; nu en later.
Koninklijke geschiedenis
Kastelen en paleizen

In deze publicatie in de serie Kastelen in Nederland van Ben Hendriks staan vooral veel kastelen en paleizen die zijn bewoond of eigendom zijn geweest van de koninklijke familie die zijn bewoond of eigendom zijn geweest van de
koninklijke familie, zoals Huis ten Bosch, Soestdijk, Drakensteyn, Noordeinde, Paleis Het Loo, het Oude Loo. Ook deze uitgave van Ben Hendriks staat weer garant voor veel leesplezier.
Kastelen in Nederland
Engelse koningen en koninginnen

Met deze uitgave over het
Britse vorstenhuis komt u veel te weten: niet alleen over het wel en wee van alle Engelse koningen en koninginnen, maar ook over de tijd waarin zij leefden, de machtsstrijd waarin de koningen verwikkeld raakten en de oorlogen die zij voerden. In dit digitale boek staan
alle Britse koningen en koninginnen vanaf Willem de Veroveraar.
Engelse koningen en koninginnen