AbsoluteFacts.nl

Toerisme

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Vakantie in Engeland

Bezoek de mooiste toeristische plaatsen van Groot-Brittannië
Londen Toeristische Tips
Kathedraal van Norwich
Piccadilly Circus
Royal Albert Hall
Stonehenge

Vakantiereis Frankrijk

Bezoek de mooiste toeristische plaatsen in Frankrijk
Pont du Gard
Willem de Veroveraar
Paleis Fontainebleau
Eiffeltoren en wereldtentoonstelling
Galeries Lafayette in Parijs

Bezoek Duitsland

Bezoek de mooiste toeristische plaatsen van Duitsland
Berlijn
Duisburg
Elten
Grensovergang Helmstedt-Marienborn
Keulen
Wesel

Operatie Veritable

Kleef Reichswald Forest War Cemetery Het Duitse Reichswald strekt zich uit tussen Groesbeek bij Nijmegen tot Kleef of Kleve, zoals de Duitsers deze plaats aanduiden. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd in het grootste bos in de deelstaat Noordrijn-Westfalen hevig gevochten. De Duitsers probeerden wanhopig de opmars van het geallieerde leger te vertragen. U weet hoe het is afgelopen. Op de begraafplaats bij Kleef ziet u welk offer duizenden geallieerde soldaten moesten brengen voor de vrijheid en de verdrijving van de verderfelijke ideologie van Adolf Hitler.
Kleef Reichswald Forest War Cemetery

Keulen Centraalstation

Keulen Centraalstation Het hoofdstation en de Domkerk staan naast elkaar in het centrum van Keulen bij de Rijn. De bouw van de Dom werd pas rond 1880 voltooid. In deze periode verstevigde Keulen zijn positie als verkeersknooppunt door de aanleg van spoorlijnen.
Keulen Centraalstation

Zeppelinmuseum Friedrichshafen

Zeppelin model 2000 In 1838 werd Ferdinand Graaf von Zeppelin in Konstanz geboren. Na een studie aan de technische Hogeschool in Stuttgart, besloot hij tot een carrière in het leger. Hij bracht het tot generaal. Hij had er altijd al van gedroomd om luchtschepen te bouwen. Toen hij de militaire dienst verliet in 1891 kon hij zijn dromen en zijn voorbereidende werk tot werkelijkheid gaan maken.
Zeppelinmuseum Friedrichshafen

Rijksdag

Koepel op de Rijksdag In de jaren negentig van de twintigste eeuw werd Berlijn weer het regeringscentrum van Duitsland. Het oude Rijksdaggebouw werd verbouwd door de Britse architect Norman Foster. Hoewel ook aan de binnenzijde van het parlementsgebouw veel aanpassingen werden gedaan, is de nieuwe koepel op het dak van de Rijksdag de belangrijkste en meest opvallende vernieuwing van Norman Foster.
Koepel op de Rijksdag

Zwanenburcht

De graven en hertogen van Kleef, die het kasteel Zwanenburcht bewoonden, herleidden hun afstamming tot de zwanenridder Elias. Wagner gebruikte in de negentiende eeuw de geschiedenis van Elias voor Lohengrin, een held in de gelijknamige opera.
Zwanenburcht in Kleef
Fotoreportage Zwanenburcht Kleef

Kathedraal van Chartres

De kathedraal van Chartres is vooral beroemd om zijn glas-in-loodramen. Deze ramen stammen uit de eerste helft van de dertiende eeuw. Ze werden betaald met giften van pelgrims, adellijke weldoeners en kooplieden.
Kathedraal van Chartres: glas-in-loodramen