AbsoluteFacts.nl

Wetenschap

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Uitvinders

Alle voorwerpen die we in ons dagelijks leven gebruiken, zijn in het verleden eens uitgevonden. Telefoons, fietsen, auto's, koelkasten en computers, apparaten die ons leven veraangenamen zijn door iemand of een groep van uitvinders en denkers bedacht.
Uitvinders

Eise Eisinga

Planetarium In het Friese stadje Franeker woonde Eise Eisinga (1744-1828). Toen in het voorjaar van 1774 in Friesland paniek uitbrak, men dacht dat de wereld zou vergaan, besloot Eisinga dit bijgeloof te bestrijden door de gang van de planeten inzichtelijk te maken.
Eise Eisinga

Wubbo Ockels

Wubbo Ockels De Nederlandse wetenschapper en ruimtevaarder Wubbo Ockels werd in maart 1946 in Almelo geboren. Ockels studeerde natuurkunde en wiskunde aan de universiteit in Groningen.
Wubbo Ockels

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison De Amerikaanse uitvinder Thomas Alva Edison (1847-1931) werd in zijn tijd ook wel eens "De tovenaar van Menlo Park" genoemd. Thomas Alva Edison begon reeds op negenjarige leeftijd met natuurkundige proeven. Hij wordt door sommigen beschouwd als de grootste uitvinder van zijn tijd. Zijn belangrijkste bijdrage was de constructie van de eerste elektrische gloeilamp.
Thomas Alva Edison

Wilhelm Röntgen

Wilhelm Conrad Röntgen De Duitse natuurkundige en uitvinder Wilhelm Conrad Röntgen werd in 1845 geboren in Lennep, Remscheid. Röntgen is de ontdekker van de naar hem genoemde röntgenstralen. Aanvankelijk werd zijn uitvinding alleen in medische kring gebruikt, maar later werden röntgenstralen ook toegepast op andere materialen, zoals bij de controle van zwakke plekken in constructies.
Wilhelm Röntgen

Pioniers in de luchtvaart

Eerste vlucht Orville en Wilbur Wright De luchtvaart heeft in veel opzichten een totale ommekeer gebracht. De wereld kan bereisd worden zonder dat het veel tijd kost: in twaalf uur sta je aan de andere kant van de wereld. De drang tot vliegen heeft de mens altijd bezig gehouden.
Gebroeders Wright

Guglielmo Marconi

Guglielmo Marconi De Italiaanse uitvinder Guglielmo Marconi werd geboren in Griffone bij Bologna. De elektrotechnisch ingenieur legde met zijn uitvindingen de basis voor de moderne communicatie. Door zijn werk kunnen we bijvoorbeeld naar de radio luisteren en gsm-berichtjes ontvangen en versturen.
Guglielmo Marconi

Leviathan van Thomas Hobbes

Thomas Hobbes De Britse filosoof Thomas Hobbes (1588-1679) was een van de grondleggers van de moderne politieke filosofie. De basis hiervoor legde hij in 1651 in 'Leviathan', een studie over het liberale denken waarin de individuele mens centraal stond.
Leviathan van Thomas Hobbes

Benjamin Franklin

Benjamin Franklin Benjamin Franklin was een bijzondere man: hij was een grote Amerikaanse staatsman, maar ook een wetenschapper. Franklin verwierf faam en erkenning bij zijn tijdgenoten in Amerika en Europa.
Benjamin Franklin

Wetenschapers en ontdekkers

Hieronder staan enkele veel geraadpleegde wetenschapers en ontdekkers. Op onze site treft u nog veel meer belangrijke wetenschappers aan. Kijk hiervoor bij voorbeeld in het alfabetische register voor wetenschap.

Selectie biografie Wetenschap

André Marie Ampère
Desiderius Erasmus
Alfred Adler
George Eastman
Robert H. Goddard
Christiaan Huygens
Lars Levi Laestadius
Morsecode
Alfred Nobel
Wilhelm Conrad Röntgen
James Watt

Thema Wetenschap

Astronomie
Luchtvaart
Ruimtevaart