AbsoluteFacts.nl

Annette Nijs (1961) Biografie

Nederlandse politica

De Nederlandse politica Annette (Dorothea Sophia Maria) Nijs werd in december 1961 geboren in Waalwijk. Na het gymnasium studeerde Annette macro-economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij in 1987 het doctoraal examen aflegde. In de jaren 1987 en 1988 was Annette Nijs voorzitster van de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD.

Loopbaan

Annette Nijs begon haar loopbaan als beleidsadviseur bij het Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond (KNOV). Vanaf 1991 werkte Annette Nijs voor de Shell in verschillende financiŽle en marketing functies in Den Haag, Londen, Muscat, Houston en Manilla. In haar laatste functie was ze verantwoordelijk voor de e-commerce voor de industriŽle sector van Shell. Daarnaast gaf ze gastcolleges in e-commerce aan de London Business School.

Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

In juli 2002 werd Annette Nijs voor de VVD staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet Balkenende I. In mei 2003 keerde ze terug als staatssecretaris in het kabinet Balkenende II. In beide perioden kreeg Annette Nijs regelmatig aanvaringen met minister Maria van der Hoeven.
In juni 2004 uitte ze in het tijdschrift Nieuwe Revu zware kritiek op Van der Hoeven. Als reactie hierop werd in een spoeddebat in juni 2004 in de Tweede Kamer een "motie van treurnis" tegen Nijs uitgesproken. Onder druk van de VVD-partijtop trad Annette Nijs op 17 juni 2004 af en werd opgevolgd door Mark Rutte.
Annette Nijs kwam in mei 2005 in de Tweede Kamer.

Vond u dit artikel interessant?
Leest u graag over de Nederlandse geschiedenis?

Meld u dan NU aan en ontvang VANDAAG nog:
de geschiedenis nieuwsbrief. Gratis en reeds 15 jaar een begrip bij liefhebbers van onze vaderlandse geschiedenis.

Vul uw e-mailadres in en klik op aanmelden

Leven in de delta

Lees verder: meer informatie over Politiek

Politiek
Osama bin Laden
Rob Oudkerk
Turgut ÷zal
Jan Palach
Olof Palme


Leestip
Een informatieve nieuwsbrief over Nederlandse Geschiedenis, royalty, en ontwikkelingen die het leven in ons land veranderden.

Al 15 jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van Geschiedenis

Meld u NU aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang hem VANDAAG nog.

Vul uw
e-mailadres in en klik op aanmelden
Geschiedenis Extra
Copyright 1998 - 2015 AbsoluteFacts.nl is een uitgave van Absolute Figures