AbsoluteFacts.nl

Biografieën van belangrijke personen

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Jan van Riebeeck

Jan van Riebeeck De Nederlandse koloniaal pionier Jan van Riebeeck leefde van 1619 tot 1677. Hij stichtte op 6 april 1652 in opdracht van de VOC een verversingsstation, met moestuin en brouwerij, aan de Kaap de Goede Hoop.
Jan van Riebeeck

Peter Stuyvesant

Peter Stuyvesant De naam van deze Nederlandse koloniaal bestuurder zal altijd verbonden blijven met New York. Peter Stuyvesant kon niet verhinderen dat Nieuw-Amsterdam door Engeland werd ingenomen. In september 1664 tekende hij de capitulatie en de Nederlandse kolonie kreeg een Engelse naam: New York.
Peter Stuyvesant

Admiraal Cornelis Tromp

Cornelis Tromp Cornelis Tromp was de tweede zoon van admiraal Maarten Harpertsz Tromp en zou net als zijn vader admiraal van de Vloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden worden. Cornelis was een vurige Orangist. In 1672 was hij betrokken bij de moord op Johan en Cornelis de Witt bij de Gevangenpoort in Den Haag, voordat Willem III stadhouder werd.
Admiraal Cornelis Tromp

Andries Bicker

Het kalefateren van schepen bij het Bothuisje op het IJ Andries Bicker kreeg veel macht toen Amsterdam dankzij de activiteiten van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) in de Gouden Eeuw de belangrijkste havenstad van de wereld werd. Bicker was staatsgezind en een tegenstander van de Oranjes. Hij voerde fel oppositie tegen Frederik Hendrik.
Burgemeester en handelaar Andries Bicker

Willem Joseph van Ghent

Willem Joseph van Ghent Tijdens de Derde Engelse Oorlog voerde vice-admiraal baron Willem Joseph van Ghent met vijftien schepen slag tegen de Engelsen. In de Slag bij Solebay vormde hij met zijn schip de Dolphijn de voorhoede. Bij de aanval op het vlaggenschip van de Fransen en Britten, Royal James, werd Willem van Ghent op 7 juni 1672 dodelijk getroffen.
Willem Joseph van Ghent

Elisabeth II

Elisabeth is de oudste dochter van Albert van Windsor, de hertog van York en de latere koning George VI en van Elisabeth Bowes-Lyon. Elisabeth werd geboren in Londen op 21 april 1926.
Koningin Elisabeth II was altijd wat afstandelijk. Na de dood van prinses Diana werd de opstelling van het koninklijk huis ten opzichte van haar volk opener en toegankelijker. Elisabeth toonde aan dat ze meer meeleefde met het Britse volk dan vroeger en dat haar volk er eigenlijk recht op heeft mee te mogen leven met de leden van het koninklijk huis.
Koningin Elisabeth II

Engelse koningen en koninginnen

Engelse koningen en koninginnen Met deze uitgave over het Britse vorstenhuis komt u veel te weten: niet alleen over het wel en wee van alle Engelse koningen en koninginnen, maar ook over de tijd waarin zij leefden, de machtsstrijd waarin de koningen verwikkeld raakten en de oorlogen die zij voerden.
Engelse koningen en koninginnen

Koningin Máxima

De Nederlandse koningin Máxima, echtgenote van koning Willem-Alexander, werd in mei 1971 geboren in Buenos Aires (Argentinië). Zij is de vierde dochter van Jorge Horacio Zorreguieta en de eerste dochter van Maria del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Máxima heeft drie halfzusters, twee broers en een zuster.
Prinses Máxima