AbsoluteFacts.nl

Kastelen in Nederland

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Kastelen per provincie

Gelderland
Limburg
Utrecht

Kastelen over de grens

Buitenlandse Kastelen
Kastelen in België
Kastelen Denemarken
Kastelen Engeland
Meer Kastelen Engeland
Kastelen in Duitsland
Meer Kastelen in Duitsland

Kastelen in Nederland

Kastelen in Nederland Met 'Kastelen in Nederland' laten wij u genieten van de rijkdom van onze vaderlandse geschiedenis en in het bijzonder van de prachtigste en interessantste kastelen en huizen in Nederland.
Kastelen in Nederland

Van Motte tot Buitenplaats

Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen

Valkhofpark op de schop

Don Jon op het Valkhof Op de website Binnenlands Bestuur wordt gemeld dat Nijmegen niet langer wenst te wachten op uitvoering van plannen met betrekking tot de herbouw van de donjon. Dat heeft ze nu langzamerhand genoeg gedaan. Nijmegen is van plan haar plannen ten aanzien van de hoognodige opknapbeurt van het Valkhofpark nu spoedig ter hand te nemen.
Valkhof Nijmegen

Promotie Gelderse kastelen

In Gelderland gaat men gezamenlijk promotie maken voor de vele kastelen die in deze provincie te vinden zijn. Hierbij richt men zich niet alleen op belangstelling uit Nederland. Men wil ook het bezoek aan de Gelderse kastelen van toeristen uit onze buurlanden bevorderen.
Gelderse Kastelen

Leeuwen bij Wijenburg

Voorgevel kasteel Wijenburg in Echteld In een bericht van RTV Gelderland van 10 februari 2018 staat vermeld dat het CDA van de gemeente Neder-Betuwe, waaronder Echtgeld ressorteert, een brief heeft geschreven aan baron Van Verschuer in Beesd. Het CDA verzoekt hem in deze brief om de twee leeuwen, die hij 25 jaar geleden heeft verhuisd van de Wijenburg naar zijn landgoed Marienwaerdt, terug te plaatsen bij het kasteel de Wijenburg.
Leeuwen bij Wijenburg

Menkemaborg

Menkemaborg De Menkemaborg moet gerestaureerd worden wegens aardbevingsschade. De borg is daarom niet alleen in januari en februari gesloten, maar zal daardoor ook in maart 2018 geen bezoekers kunnen ontvangen. In deze maanden zullen scheuren worden hersteld.
Menkemaborg

Rijk draagt Soestdijk over aan Made by Holland

Paleis Soestdijk De Nederlandse overheid droeg op 20 december 2017 paleis Soestdijk over aan de MeyerBergman Erfgoed Groep, die Soestdijk onder het motto Made by Holland ontwikkelt tot een podium voor excellente presentaties van ondernemend Nederland.
Rijk draagt Soestdijk over aan Made by Holland

Renovatie Huis Ten Bosch weer duurder

Huis ten Bosch De renovatie van paleis Huis Ten Bosch zal weer duurder worden dan begroot. Het budget werd met 4,1 miljoen opgehoogd naar 63,1 miljoen euro. Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties schreef dit op 13 november 2017 in een brief aan de Tweede Kamer.
Paleis Huis ten Bosch

Binnenhof en tram

Binnenhof en tram De eerste elektrische tram reed in 1906 over het Binnenhof naar het Plein. Dat was tramlijn 3. In de jaren er na kwam er nog een tramlijn bij.
Binnenhof en tram

Museum MORE in kasteel Ruurlo

Op vrijdag 23 juni 2018 opende prof. mr. Pieter van Vollenhoven in kasteel Ruurlo een tweede locatie van Museum MORE. De zakenman Hans Melchers, die al jaren in de Achterhoek woont op kasteel het Onstein in Vorden, kocht kasteel Ruurlo van de voormalige gemeente Ruurlo, die het kasteel als gemeentehuis gebruikte.
Museum MORE in kasteel Ruurlo

Kasteel De Berckt

Kasteel De Berckt Het kasteel De Berckt dateert waarschijnlijk al uit de late middeleeuwen. Het kasteel in het Limburgse Baarlo werd jarenlang gebruikt als klooster. De Berckt wordt nu uitgebaat als hotel.
Kasteel De Berckt

Kasteel Warmelo

Kasteel Warmelo Kasteel Warmelo in Diepenheim werd in 1952 aangekocht door prins Bernhard. Hij bestemde het huis voor zijn moeder prinses Armgard. Zij bleef hier wonen tot haar dood in 1971. Het huis wordt bewoond en kan niet bezichtigd worden. Wel kan het park met een oppervlakte van zeven hectare worden bezichtigd.
Kasteel Warmelo

Eerdere kasteelberichten

Het poortgebouw van kasteel De Haar
Zorghotel De Valkenberg sluit
Ammersoyen met aanbouw
Kasteel Souburg of Slot van Aldegonde
Kasteel Torenburg
Kasteel Egmond
Verplaatste ingang van Zuylen
Toekomst Paleis Soestdijk
Het Landfort
Geheime renovatie Binnenhof
De Trompenburgh van Cornelis Tromp
Kasteel Groot Buggenum
Renovatie Huis ten Bosch
Kasteel Nieuwenbroek
Naam van Biljoen
Huis Doorn
Restauratie Huis Hamerden in Westervoort
Kasteel Staverden
Mergelp in 1904
Motte burcht van Leiden rijksmonument
De 's-Hertogentoren te Groeningen
Ilpenstein

Slapen in een kasteel

Kasteel Schaloen Slapen in een kasteel: voor velen een droom. Het is een ideaal dat werkelijkheid kan worden.
Slapen in een kasteel