Elizabeth David (1913-1992)
Britse kookboekenschrijfster
De beroemde Britse kookboekenschrijfster Elizabeth David wordt gezien als de pionier van de kookschrijfkunst. Zij werd op 26 december 1913 geboren als Elizabeth Gwynne in Folkington in het graafschap Sussex, waar haar ouders een boerderij hadden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor het ministerie van Informatie in Frankrijk, Italië, Griekenland en Egypte.Klassieke kookboeken
Na haar terugkomst in Engeland in 1946 begon ze kookboeken te schrijven. De boeken van Elizabeth David worden gekenmerkt door gedegen research, deskundigheid, eigenzinnigheid en een prachtige literaire stijl. 'A book of mediterranean food' (1949) en 'Summer cooking' (1955) behoren tot de beste, klassieke kookboeken.Kranten en tijdschriften
Elizabeth David werkte ook voor verschillende tijdschriften en kranten. Jaren na haar dood verschenen haar teksten nog steeds in verschillende kookboeken.Elizabeth David overleed op 22 mei 1992 in Chelsea, Londen.
PS
Wie leest weet meer en begrijpt beter. In onze gewaardeerde nieuwsbrief staan veel tips en wetenswaardigheden over geschiedenis en cultuur waar u echt iets aan heeft. Lees Beroemde Vrouwen om meer te weten te komen over interessante en belangrijke vrouwen en feministen.Ontvang elke werkdag gratis geschiedenis per e-mail
Meer Beroemde Vrouwen
Beroemde vrouwenLeestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.
Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland

Leven in de delta
Nederlandse Kastelen

Nederlandse kastelen
Betrouwbare informatie kost veel tijd en geld, maar dankzij onze populaire producten heeft u op onze website toch gratis toegang.