Jean Sauvagnargues (1915-2002)
Franse politicus en diplomaat

Tweede Wereldoorlog
Voor de Tweede Wereldoorlog was Jean Sauvagnargues leraar Duits. In 1940 werd Jean Sauvagnargues door de Duitsers gevangen genomen, maar hij ontsnapte en kon zich aansluiten bij de Vrije Fransen in Syrië. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Jean Sauvagnargues in de staf van Charles de Gaulle opgenomen.Na de oorlog was hij diplomaat, onder meer in Afrika.
Ambassadeur in Bonn
Aan het begin van de jaren zeventig was Jean Sauvagnargues ambassadeur in Bonn. Hij onderhandelde namens Frankrijk met Groot-Brittannië, de Verenigde Staten van Amerika en de Sovjet-Unie over de status van Berlijn. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van de sterke band tussen Frankrijk en Duitsland binnen de Europese Unie.Minister van Buitenlandse Zaken
Van 1974 tot 1976 was Jean Sauvagnargues minister van Buitenlandse Zaken onder president Valéry Giscard d'Estaing. Na zijn ministerschap werd Jean Sauvagnargues ambassadeur in Londen. Hij ging in 1981 met pensioen.Jean Sauvagnargues overleed in augustus 2002 op 87-jarige leeftijd.
PS
Wie leest weet meer en begrijpt beter. In onze gewaardeerde nieuwsbrief staan veel tips en wetenswaardigheden over geschiedenis en cultuur waar u echt iets aan heeft. Lees Door de Nederlandse Geschiedenis en Leven in de delta als u meer wilt weten over de geschiedenis van Nederland.Ontvang elke werkdag gratis geschiedenis per e-mail
Lees verder: meer Politiek
PolitiekLeestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.
Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland

Leven in de delta
Nederlandse Kastelen

Nederlandse kastelen
Betrouwbare informatie kost veel tijd en geld, maar dankzij onze populaire producten heeft u op onze website toch gratis toegang.