AbsoluteFacts.nl

Uitvinders

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Orville en Wilbur Wright

Eerste vlucht Orville en Wilbur Wright De Amerikaanse broers Orville en Wilbur Wright maakten de eerste motorisch voortbewogen vlucht op 17 december 1903. Zij wisten het vliegtuig twaalf seconden in de lucht te houden, waarbij een afstand van 37 meter werd afgelegd. Slechts weinigen waren getuige van deze historische vlucht. De Wrights weerden pottenkijkers en zeker fotografen.
Orville en Wilbur Wright

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison De Amerikaanse uitvinder Thomas Alva Edison werd in zijn tijd ook wel eens "De tovenaar van Menlo Park" genoemd. Edison begon reeds op negenjarige leeftijd met natuurkundige proeven. Hij wordt door sommigen beschouwd als de grootste uitvinder van zijn tijd. Zijn belangrijkste bijdrage was de constructie van de eerste elektrische gloeilamp.
Thomas Alva Edison

Bill Gates

Bill Gates (persfoto Microsoft) In 1975 ging Bill Gates studeren aan de universiteit van Harvard, maar tijdens het eerste studiejaar begon hij een programmeertaal te ontwikkelen voor de Altair, één van de eerste pc's. Samen met Allen ontwierp hij Basic, een programmeertaal voor microcomputers. MS-Dos werd in licentie verkocht aan, de op dat moment grootste computerproducent, IBM Corporation. Microsoft werd een van de belangrijkste bedrijven voor de computerindustrie.
Bill Gates

Karl von Drais

Karl von Drais Karl von Drais ontwikkelde een voertuig met twee wielen, de zogenaamde velocipede of loopmachine. Dit voertuig zou de voorloper worden van de fiets, zoals wij die vandaag de dag kennen. Dergelijke tweewielers bestonden al, maar Karl von Drais bedacht het stuur, waarbij het voorwiel om een as draaide. De oude "rijwielen" konden alleen in een rechte lijn rijden.
Karl von Drais

Carl Friedrich Benz

Carl Friedrich Benz De verbrandingsmotor stelde Carl Benz in staat om in 1886 een driewielig voertuig, de eerste auto, aan te drijven. Voor dit voertuig ontwikkelde Carl Benz het differentieel, de riemaandrijving en de autoband. De door Carl Benz gebouwde eerste auto bevindt zich tegenwoordig in een museum in München.
Carl Friedrich Benz

Frank J. Zamboni

Het onderhouden van het ijsvlak van een schaatsbaan vergde veel tijd en Zamboni bedacht manieren om dit te werk te vereenvoudigen. Hij bouwde zijn eerste ijsmachine op het chassis van een tractor. In de jaren daarna ontwikkelde Zamboni de machine tot de dweilmachine, die wij nu kennen.
Frank J. Zamboni

Wetenschap

Hoofdpagina
Wetenschap A/Z