AbsoluteFacts.nl

Koninklijk Huis

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Nieuwsbrief Koninklijk Huis

Nieuwsbrief Koninklijk Huis Neem een gratis abonnement op onze Nieuwsbrief Koninklijk Huis.
U komt veel te weten over de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis en de belangrijkste andere Europese koninklijke families.
Een nieuwsbrief vol tips en wetenswaardigheden over koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen.
Nieuwsbrief Koninklijk Huis

Villa in Griekenland

Gezin van de kroonprins Het kroonprinselijk paar heeft een luxe villa gekocht in Griekenland. Het luxe zomerhuis staat in Kranidi. Nadat het nieuws over de aankoop van het zomerhuis door prins Willem-Alexander en prinses Máxima in verschillende kranten was verschenen, kwam een bevestiging van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).
Willem-Alexander en Máxima kopen villa in Griekenland

Mabel Wisse Smit

Prins Friso en prinses Mabel met dochters in 2008 Sinds zijn huwelijk met Mabel Wisse Smit is prins Johan Friso geen lid meer van het Koninklijk Huis. De toenmalige premier Jan Peter Balkenende wilde geen toestemmingswet indienen omdat Johan Friso en Mabel geen volledige openheid hadden gegeven over de relatie van Mabel met de in 1991 vermoorde drugscrimineel Klaas Bruinsma.
Mabel Wisse Smit en de onderwereld

Connecties

Prinses Mabel Mabel Wisse Smit studeerde economie en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie werkte zij bij de Verenigde Naties in New York. Mabel specialiseerde zich op de Balkan. Van 1994 tot 1997 werkte zij voor de door haar opgerichte stichting European Action Council for Peace in the Balkans.
Connecties van Mabel Wisse Smit

Wilhelmina in Londen

Koningin Wilhelmina in Londen In feite was de oorlog tegen Duitsland na drie dagen al verloren. In de ochtend van 13 mei legde generaal Winkelman de hopeloze toestand voor aan koningin en ministerraad. Daarop werd besloten dat koningin Wilhelmina en de ministers naar Londen in Engeland moesten vluchten.
Koningin Wilhelmina in Londen

Vakantievilla Mozambique

Willem-Alexander en Máxima (Bron: Koninklijk Huis) Willem-Alexander en Máxima hebben hun vakantievilla in Mozambique voor een 'symbolisch bedrag' verkocht aan Machangulo SA, de beheerder van het vakantiepark. Machangula zal de vakantievilla proberen te verkopen.
Alexander en Máxima verkopen vakantievilla Mozambique

Beatrix en Claus von Amsberg

Prinses Beatrix aan het roer Op zaterdag 1 mei 1965 betrapte de freelance fotograaf John de Rooy Beatrix in de tuin van kasteel Drakensteyn. Zij liep stijf gearmd met een onbekende man. De Rooy ging met zijn foto's naar het dagblad De Telegraaf. Hoofdredacteur Stokvis wilde de reportage alleen plaatsen als de naam van de man met wie Beatrix verkeerde bekend was.
Verloving en huwelijk Beatrix met Claus von Amsberg