Kies een letter: Zoek in ABC Arnhem
Betaald parkeren in Arnhem

Tegenwoordig is de auto, hoe graag stadsbestuurders het ook willen, niet meer weg te denken uit het stadsbeeld. Er worden transferia ingericht om de auto uit het centrum van de steden te weren.
Betaald parkeren in Arnhem
Jan van Bevervoorde

In het park van Bronbeek staat een monument voor de Indische Nederlander Johan Engelbert van Bevervoorde. Dit monument voor de Indische vliegpionier van het KNIL werd in 1924 opgesteld in Bandung. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kwam het beeld in 1949 naar Nederland. De sculptuur staat sinds 1957 in Bronbeek.
Jan van Bevervoorde
Blauwe Golven in Arnhem

Kunstenaar Peter Struycken was een van de eerste Nederlandse kunstenaars die de computer gebruikte bij het maken van kunst. Hij maakte ook kunstwerken voor de openbare ruimte. 'Blauwe Golven' op het Roermondsplein bij de Nelson Mandelabrug is daar een treffend voorbeeld van.
Blauwe Golven in Arnhem
Bomen op de wallen

Jan van der Heyden combineerde vaak verschillende plekken van de stad in zijn werk. Dankzij zijn perfecte beheersing van het perspectief werden het bijna altijd zeer aantrekkelijke voorstellingen. Hoewel we weten dat het schilderij van Jan van der Heyden een fantasiebeeld van Arnhem is, zien we toch details die kenmerkend zijn voor Arnhem.
Bomen op de wallen
Bonifatiuskerk in Elden

De landgoederen waar Elden werd gesticht waren in de negende eeuw in het bezit van het klooster Werden bij Essen. Aan het begin van de veertiende eeuw bouwde men een kapel. Deze kapel is de voorganger van de huidige Bonifatiuskerk.
Bonifatiuskerk in Elden
Hotel Bosch

Hotel Bosch aan de Apeldoornsestraat in Arnhem werd jarenlang gekraakt. De buitengevel van het pand gaf aan wat de jongeren destijds bewoog. Centraal in de opsomming van ongerief stond Beatrix met 'Geen woning geen kroning'.
Hotel Bosch
Bothaplein

Het Bothaplein in Arnhem is vernoemd naar de Zuid-Afrikaanse militair en staatsman Louis Botha (1862-1919). Botha was een van de pioniers van de Nieuwe Republiek. Hij werd in 1897 lid van de eerste Volsraad van de Zuid-Afrikaanse Republiek.
Bothaplein
Museum Bronbeek in Arnhem

Museum Bronbeek is een van de oudste musea van Nederland. Het museum schenkt aandacht aan ons koloniale verleden in Nederlands-Indië. Het ontstond als tehuis voor oud-KNIL-militairen, maar tegenwoordig kunnen militairen uit alle delen van de Nederlandse krijgsmacht, met uitzondering van officieren, hun oude dag in Bronbeek slijten.
Museum Bronbeek
Burgers' Zoo

In het voor- en naseizoen is het niet zo erg druk in de dierentuin van Burgers in Arnhem en kunt u alles veel beter en vooral rustiger bekijken. In het dierenpark van Burgers' Zoo zijn bijzondere dierenontmoetingen mogelijk, zoals bij de grote gorillafamilie op hun bosrijke eiland of de panters in hun jungle.
Burgers' Zoo
Burgerweeshuis

Tijdens de economische crisis aan het begin van de eenentwintigste eeuw bleek het Arnhemse gemeentebestuur te weinig geld te willen steken in cultuur. Als gevolg daarvan werd het Historisch Museum van Arnhem gesloten. Dit museum was gevestigd in een statige patriciërswoning, het voormalige Burgerweeshuis, aan de Bovenbeekstraat.
Patriciërswoning en voormalig Burgerweeshuis
PS
Wie leest weet meer en begrijpt beter. In onze
gewaardeerde nieuwsbrief schenken wij regelmatig aandacht aan de geschiedenis van Arnhem. Lees meer over de geschiedenis van Arnhem. Ons interessante e-book over de
geschiedenis van Arnhem is een aanrader. Deze stad heeft veel te bieden. Arnhem speelde al in de vijftiende eeuw een belangrijke rol.
Ontvang elke werkdag
gratis geschiedenis per e-mail
Gerelateerd: geschiedenis Arnhem
Gelderland
Gemeente Arnhem
Arnhem A/Z
Leestip
Geschiedenis Arnhem

Arnhem is de stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog de speerpunt vormde tijdens Operatie Market Garden. Hierbij bleek de verovering van de Rijnbrug in het centrum van Arnhem 'een brug te ver'. De Slag om Arnhem en de gevolgen hiervan ontbreken natuurlijk niet in deze uitgave. Arnhem heeft echter veel meer te bieden, dan enkel oorlogsherinneringen. De stad speelde al een belangrijke rol in de vijftiende eeuw.
Arnhem: Geschiedenis en wetenswaardigheden
Gelderland

Deze uitgave over Gelderland van Ruud van Capelleveen is zeker niet saai te noemen. Gelderland heeft een rijke geschiedenis en ook landschappelijk veel te bieden. De auteur informeert u op onderhoudende wijze over de geschiedenis en wetenswaardigheden van de honderdvijftig meest interessantste plaatsen in Gelderland.
Bezienswaardigheden in Gelderland