AbsoluteFacts.nl

Nederland

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al twintig jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een abonnement op onze
Gratis Nieuwsbrief
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Amsterdam

Amsterdam De Dam Amsterdam begon als vissersdorpje aan de monding van de Amstel. Het water rond de stad werd door dijken en polders in bedwang gehouden. Amsterdam groeide in de zeventiende eeuw uit tot de belangrijkste handelsstad van Noord-Europa.
Amsterdam

Wijk aan Zee

Wijk aan Zee Het dorp Wijk aan Zee maakt sinds 1936 deel uit van de gemeente Beverwijk. Wijk aan Zee ligt in de streek Midden-Kennemerland in de provincie Noord-Holland.
Wijk aan Zee

Scheveningse Pier

Scheveningse Pier De Pier van Scheveningen is sinds begin jaren zestig van de twintigste eeuw het beeldbepalende object in deze Zuid-Hollandse badplaats. Jarenlang was de Scheveningse Pier een publiekstrekker.
Scheveningse Pier

Alkmaar

Alkmaar In de dertiende eeuw was Alkmaar een kleine buurtschap achter de duinen. De ontwikkeling tot stad kwam pas toen graaf Willem II van Holland de Torenburcht liet bouwen.
Alkmaar

Vaalserberg en Drielandenpunt

Drielandenpunt Bij de Wilhelminatoren op de Vaalserberg ligt een grote parkeerplaats, waar U de auto gemakkelijk kwijt kunt. Een korte wandeling van nog geen kilometer brengt U naar het drielandenpunt. Dit is het punt waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten. U staat hier op een hoogte van meer dan 320 meter boven de zeespiegel, echt het hoogste punt van Nederland.
Vaalserberg en Drielandenpunt

Openluchtmuseum Arnhem

Openluchtmuseum met brug naar Zaanse buurt Het Openluchtmuseum in Arnhem is gevestigd op de Schelmseweg op het voormalige landgoed De Waterberg, vlakbij de dierentuin aan de noordkant van Arnhem.
Openluchtmuseum Arnhem

Bronkhorst

Bronkhorst Het is een van de weinige stadjes in Nederland die buiten de Middeleeuwse kern niet werden bebouwd. Bronkhorst kreeg stadsrechten in 1482. Tegenwoordig maakt Bronkhorst deel uit van de gemeente Bronckhorst.
Bronkhorst

Nijmegen

Waalbrug vanaf Belvedere Wie vanuit het noorden Nijmegen nadert wordt elke keer weer verrast door de aanblik van de schilderachtige ligging van de stad aan de Waal. De oude stad ligt tegen een glooiing van een heuvelrug, die in de ijstijd als een stuwwal de ijsvlakte afgrendelde.
Nijmegen

Hoorn

De haven van Hoorn Hoorn ligt ongeveer veertig kilometer ten noorden van Amsterdam. Hoorn is een oude havenstad. Voor de aanleg van de afsluitdijk had Hoorn via de Zuiderzee een open verbinding met de Noordzee. In het centrum van de stad is het belang van Hoorn nog goed te zien. Tegenwoordig ligt Hoorn aan het Markermeer en is het de belangrijkste stad in de regio West-Friesland.
Hoorn