AbsoluteFacts.nl

Biografieën van belangrijke personen

Leestip
Een informatieve gratis nieuwsbrief over geschiedenis. Interessante verhalen over Historische Plaatsen, Kastelen, Royalty, WO2 en Wetenschap.
Al 15 jaar een begrip in Nederland bij liefhebbers van geschiedenis.

Mis niets ...
Neem nu een gratis abonnement op onze
Nieuwsbrief Geschiedenis
Geschiedenis Nederland
Leven in de delta Leven in de delta is een reis door de tijd en door Nederland. De teksten en de vele foto's verduidelijken veel. U ziet Nederland door de ogen van een liefhebber van geschiedenis: beleef het verleden van ons land aan de hand van opzienbarende feiten en mooie verhalen.
Leven in de delta


Nederlandse Kastelen
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Nederlandse kastelen


Bekijk onze uitgaven

Geschiedenis

Geschiedenis Extra
Koning Eenoog
Tweede Wereldoorlog
Door de Nederlandse geschiedenis
Leven in de delta

Kastelen

Van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland

Koninklijk Huis

Máxima
Engelse koningen en koninginnen

Kunst

Kunstbegrip

Jan van Riebeeck

Jan van Riebeeck De Nederlandse koloniaal pionier Jan van Riebeeck leefde van 1619 tot 1677. Hij stichtte op 6 april 1652 in opdracht van de VOC een verversingsstation, met moestuin en brouwerij, aan de Kaap de Goede Hoop.
Jan van Riebeeck

Willem Joseph van Ghent

Willem Joseph van Ghent Tijdens de Derde Engelse Oorlog voerde vice-admiraal baron Willem Joseph van Ghent met vijftien schepen slag tegen de Engelsen. In de Slag bij Solebay vormde hij met zijn schip de Dolphijn de voorhoede. Bij de aanval op het vlaggenschip van de Fransen en Britten, Royal James, werd Willem van Ghent op 7 juni 1672 dodelijk getroffen.
Willem Joseph van Ghent

Elisabeth II

Elisabeth is de oudste dochter van Albert van Windsor, de hertog van York en de latere koning George VI en van Elisabeth Bowes-Lyon. Elisabeth werd geboren in Londen op 21 april 1926.
Koningin Elisabeth II was altijd wat afstandelijk. Na de dood van prinses Diana werd de opstelling van het koninklijk huis ten opzichte van haar volk opener en toegankelijker. Elisabeth toonde aan dat ze meer meeleefde met het Britse volk dan vroeger en dat haar volk er eigenlijk recht op heeft mee te mogen leven met de leden van het koninklijk huis.
Koningin Elisabeth II

Engelse koningen en koninginnen

Engelse koningen en koninginnen Met deze uitgave over het Britse vorstenhuis komt u veel te weten: niet alleen over het wel en wee van alle Engelse koningen en koninginnen, maar ook over de tijd waarin zij leefden, de machtsstrijd waarin de koningen verwikkeld raakten en de oorlogen die zij voerden.
Engelse koningen en koninginnen

Koningin Máxima

De Nederlandse koningin Máxima, echtgenote van koning Willem-Alexander, werd in mei 1971 geboren in Buenos Aires (Argentinië). Zij is de vierde dochter van Jorge Horacio Zorreguieta en de eerste dochter van Maria del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Máxima heeft drie halfzusters, twee broers en een zuster.
Prinses Máxima

Bischop Jan ter Schure

In november 2010 bracht NRC Handelsblad het nieuws dat Jan ter Schure aan het begin van zijn loopbaan betrokken was bij seksueel misbruik. De latere bisschop Jan ter Schure vergreep zich als jonge priester aan een minderjarige leerling van het internaat Don Rua in Ugchelen.
Jan ter Schure